Vad är bollywood?

okej. ni tycker säkert bollywood låter helt konstigt bara för att ni kopplar det till namnet hollywood...h har bytts ut mot b.. är det inte någon större skillnad än så? svaret är att det faktiskt är det...DET ÄR EN OTROLIGT STOR SKILLNAD!


Jag ska lite kort dra en förklaring om vad bollywood är...så häng med.

Filmindustrin i Bombay, Indien, kallas för Bollywood. Här görs ungefär 200 filmer per år. De flesta indiska filmer innehåller dans- och sångnummer som blivit synonymt med Bollywoodfilmer. Filmerna är på hindi. Det görs även filmer på regionala språk som Tamil och Telugu. Sammanlagt produceras det ungefär tusen filmer i Indien per år.

När man började spela in filmer i Bombay var det till en början rena avfilmningar av teaterstycken. Teatern var vid sekelskiftet en form av vaudeville: underhållning med spänning, romans och gyckel med inklämda dans- och sångnummer i en löst sammansatt blandning. Så gott som alla filmer bygger på denna formel med sex till åtta sånger insprängda i handlingen.....
det var en kort förklaring. för att kunna förstår hur bra bollywood egentligen är så måste ni UPPLEVA filmerna..its fo sho.. jag kommer tipsa så hold on :) 
Kända Rani Mukerjee med saari på sig.. 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0